Використання інформаційних технологій в подоланні бар’єрів у системі внутрішніх комунікацій підприємств

Автор(и)

  • Н. В. Зайцева Донецький національний університет

Анотація

У сучасному світі управління комунікаціями є актуальною необхідністю, що забезпечує ефективну взаємодію економічних суб’єктів. Система внутрішніх комунікацій підприємства складається з інформаційних потоків як зверху вниз, у вигляді різних наказів і розпоряджень, так і знизу вгору, у вигляді реакції отримувача інформації, даних, звітів, пропозицій та ідей. В обох напрямках комунікаційний процес повинен бути здійснений таким чином, щоб усім учасникам передана інформація була зрозумілою і передана далі без втрат точності найбільш прийнятним і зручним засобом. Комунікаційна система підприємства обумовлює його розвиток, тому її формування та оцінка вимагають комплексного підходу. В означених умовах використання сучасних інформаційних технологій для підвищення ефективності управління комунікаційним процесом набуває особливого значення.

Біографія автора

Н. В. Зайцева , Донецький національний університет

канд. екон. наук., доц.

Посилання

Морозова Н. А. Управление коммуникациями в организации / Н. А. Морозова // Вестник ВГУ. Серия: экономика и управление. – 2010. – № 2. – C. 173–181.

Бражникова Г. Н. Некоторые проблемы коммуникационной составляющей процесса управления в организации / Г. Н. Бражникова // Инновации в науке. – 2012. –№ 13-2. – С. 5–11.

Зайцева Н. В. Організація комунікацій в управлінській діяльності на основі сучасних інформаційних технологій / Н. В. Зайцева // Сборник научных трудов. Теоретические и практические аспекты экономики интеллектуальной собственности. – Маріуполь : ПГТУ, 2015. – С. 166–170.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-01-28

Як цитувати

[1]
Зайцева , Н.В. 2022. Використання інформаційних технологій в подоланні бар’єрів у системі внутрішніх комунікацій підприємств. Інформація та соціум. (Січ 2022), 105-107.

Номер

Розділ

Секція 7 Прикладні аспекти використання інформаційних систем