Застосування CIDOC Conceptual Reference Model для побудови інформаційних зв’язків архівних документів - Грещук, Данило (Інформація та соціум, 2025)
Досліджено можливості застосування онтологічної моделі CIDOC Conceptual Reference Model (CRM) як ефективного інструмента для встановлення та структурування інформаційних зв’язків між архівними документами. Розглянуто основні принципи функціонування CIDOC CRM, її класи, властивості та переваги для сучасного документознавства. Обґрунтовано доцільність впровадження цієї моделі в українських архівних установах з метою підвищення якості семантичної інтеграції даних та забезпечення крос-доменного пошуку інформації.