Класифікація видів плагіату: комплексний огляд - Литвинська, Світлана (Інформація та соціум, 2025)
Академічний плагіат визнано поширеною формою порушення академічної доброчесності. Визначено стандартні види плагіату: пряме копіювання, мозаїчний плагіат, перефразований плагіат, плагіат ідей, самоплагіат, плагіат з інтернету. Проаналізовано авторські класифікації плагіату і способи приховування плагіату – від дослівного копіювання і до маніпулювання текстом.