Інтеграція хмарних рішень у бібліотечні системи - Pokatilov , O. V. (Інформація та соціум, 2024)
У статті досліджується актуальність інтеграції хмарних технологій у бібліотечні системи на фоні глобалізації та сучасних викликів, як війна та кібератаки. Оглядаються переваги хмарних рішень, зокрема гнучкість, масштабованість і безпека, а також виклики, пов’язані з фінансуванням та навчанням. Наведені приклади міжнародного досвіду та поточний стан впровадження таких технологій в Україні.