Сучасне цифрове середовище як основа конвергенції бібліотек, архівів і музеїв у ХХІ ст. - Передерій , І. Г. (Інформація та соціум, 2024)
У статті розглянуто особливості взаємодії бібліотек, музеїв та архівів на сучасному етапі соціального розвитку в контексті спільних завдань і викликів сьогодення, пов’язаних з віртуалізацією більшості сфер, з галуззю культури включно. Обґрунтовано роль цифрового середовища у процесах модернізації діяльності бібліотек, архівів, музеїв та їх систем, а також з’ясовано підстави для їх новітньої об’єктивної конвергенції у відповідних умовах.