Сучасні дослідження актуальності читання серед студентства Національного університету «Одеська політехніка» - Спрінсян , В. Г. (Інформація та соціум, 2024)
У дослідженні розглядається проблемне питання необхідності читання у сучасному світі, де панує динамічний потік інформації та короткі формати контенту, проте читання книг втрачає свою популярність, особливо серед молоді. Автором акцентовано на ролі читання в сучасному суспільстві, яке змінюється під впливом нових технологій та ставлення студентства до читання наразі.