Соціальна комунікація як сфера професійної освіти - Демчина , Л. І. (Інформація та соціум, 2024)
Структурно-соціальна комунікація складається з трьох основних підсистем: атрибутивної, функціональної та супровідної. Атрибутивна підсистема включає системний зв’язок «автор – документ – посередник – споживач». Функціональна підсистема охоплює «життєвий цикл документа». Супровідна підсистема, що має допоміжну роль, включає сукупність книговидавничих, книготорговельних, бібліотечно-бібліографічних, архівних, музейних та інших засобів діяльності. Загальні та специфічні аспекти структурної побудови соціальної комунікації мають стати предметом вивчення студентів ЗВО України бібліотечно-інформаційного профілю.