Соціальні мережі як інструмент деструктивного інформаційно-психологічного впливу в умовах воєнного стану - Наместнік , В. В. (Інформація та соціум, 2023)
Через з повномасштабну збройну агресію Росії проти України з 24 лютого 2022 року в Україні введено воєнний стан [3]. Це особливий правовий режим, в умовах якого на перше місце виходять питання національної безпеки держави, невід’ємним складником якої є інформаційна безпека. У Стратегії інформаційної безпеки [4] соціальні мережі згадуються в контексті глобальних загроз та викликів як суб’єкти впливу в інформаційному просторі. В умовах воєнного стану ця загроза ще більше актуалізувалась, оскільки соціальні мережі стали одним із найпоширеніших джерел інформації в Україні.