Типи топологій комп’ютерних мереж, їх переваги та недоліки у використанні - Василенко , В. Ю.; Флуд , Д. В. (Інформація та соціум, 2023)
Комп’ютерні мережі – це складна технічна система, яка поєднує комп’ютери та інші пристрої з метою обміну даними. Важливо вибрати правильний тип топології мережі, щоб забезпечити найефективнішу роботу мережі та зменшити витрати на обладнання та його підтримку, тому ми детально розглянемо різні типи топологій комп’ютерних мереж та їхні переваги і недоліки у використанні [1]. Топологія мережі є одним з основних аспектів під час створення комп’ютерної мережі. Топологія визначає спосіб, яким комп’ютери та інші пристрої підключені до мережі та як вони обмінюються даними.