Інформаційно-освітнє середовище вищого навчального закладу - Татакі , О. О. (Інформація та соціум, 2022)
Охарактеризовано процес трансформації університетів у Smart-університети та формування і розвиток інформаційно-освітнього середовища ВНЗ. Зазначено, що на сучасному етапі модернізації вищої освіти інформатизація її об’єктів і процесів передбачає створення освітнього інформаційного середовища для забезпечення підвищення її якості, створення умов для реалізації рівних можливостей усім громадянам опанувати вищу освіту всіх рівнів.