Європейський досвід підвищення енергоефективності житлово-комунального господарства - Волков , В. П.; Горошкова , Л. А.; Шмаль , В. (Інформація та соціум, 2022)
Об’єктивний процес соціально-економічних реформ, що здійснюється в країні, охоплює всі сфери економіки, соціальної інфраструктури й спрямований на підвищення ефективного їхнього функціонування та сталого розвитку. Актуальність, об’єктивна необхідність реформування житлово-комунальної сфери обумовлена тим, що сучасний її стан характеризується дотаційністю у економічному й ресурсному забезпеченні та високому рівні енергоспоживання. Серед проблем житлово-комунального господарства (ЖКГ) країни, що потребують негайного вирішення, є фінансування галузі, збереження та утримання житлового фонду та енергозаощадження.