Проблеми впровадження сучасних інформаційних технологій готелями України - Зайцева , Н. В. (Інформація та соціум, 2022)
Світова готельна індустрія відзначається активним упровадженням сучасних інформаційних систем управління в свою діяльність, а саме: систему бронювання, організацію внутрішніх та зовнішніх комунікацій, оптимізацію маркетингу, особливо у мережі Інтернет. Флагманами інформатизації слугують глобальні мережі, тому виходячи з тенденції поширення їхньої присутності на українському ринку, національним готелям задля забезпечення своєї конкурентоспроможності вкрай необхідно впроваджувати передові розробки. Особливої актуальності проблема набуває в період глибокої кризи, коли українські готелі вимушені функціонувати в умовах нестачі матеріальних, фінансових і кваліфікованих трудових ресурсів.