Джерела правового характеру в системі інформаційної діяльності - Ковальська , Л. А. (Інформація та соціум, 2022)
Сучасний технологічний розвиток та функціонування інформаційного суспільства визначає необхідність роботи з різноманітними джерелами інформації. Особливо актуальним в усіх сферах діяльності виступають документи нормативно-правового характеру, що визначають цю діяльність та регулюють взаємовідносини в соціумі. Для розуміння цих процесів важливим є усвідомлення понятійного апарату «джерело інформації» та «нормативно-правовий акт» як носій правової інформації. Так, в Законі України «джерелами інформації є носії інформації: документи та інші матеріальні об’єкти, що зберігають інформацію, а також повідомлення засобів масової інформації, публічні виступи».