Передумови конкуренції за людський потенціал: молодіжний сегмент міжнародного ринку праці - Калініна , С. П.; Давидюк , Л. П. (Інформація та соціум, 2022)
Сучасний етап світогосподарського розвитку характеризується якісною зміною можливостей та умов задоволення попиту на працю, що в умовах інтернаціоналізації трудоресурсної сфери веде до посилення конкуренції за людські ресурси. Відповідно зростає важливість аналізу аспектів формування і розвитку міжнародного ринку праці, серед яких особливе місце належить молодіжному сегменту останнього як визначальному компоненту формування людського потенціалу та перспективного розвитку світової економіки.