Теоретичні підходи до визначення функціональних особливостей інформаційного суспільства та інформаційної економіки - Зінченко , О. А.; Зінченко , Д. С. (Інформація та соціум, 2022)
Незважаючи на достатню новизну поняття інформаційного суспільства, так само, як і поняття інформаційної економіки, швидкими темпами входить у всі галузі наукового та практичного висвітлення, оскільки всі без винятку процеси, що протікають у сучасному світі мають абсолютну залежність від інформації, знань, інновацій, креативу. Ці поняття є настільки тісно пов’язаними між собою, що вчені у своїх дослідженнях постійно використовують їх у симбіозі. В сучасних умовах світової глобалізації та інформатизації також існує необхідність перегляду базових канонів, пов’язаних зі сприйняттям суспільством життєвих цінностей.