Маніпулятивність системи голосування методом Борда - Вєтров , О. С.; Римар , П. В. (Інформація та соціум, 2022)
Система електронного голосування є прикладом складної інформаційної системи зі своїми специфічними особливостями. Технології блокчейну дали можливість впровадити електронне голосування у реальний процес виборів [1]. Питання не є суто технічним, а має яскраво виражений політичний контекст. Так, нещодавно представники Української діаспори виступили за впровадження в Україні системи електронної реєстрації для участі у виборах і системи електронного голосування у день виборів [2]. Спроба на законодавчому рівні закріпити цю концепцію була ще у 2011 році, коли у Верховній Раді був зареєстрований законопроєкт № 8656 «Про концепцію „Запровадження системи електронного голосування”».