Інформаційна база для оцінки рівня інноваційного розвитку підприємства - Анісімов , Д.О. (Інформація та соціум, 2022)
Інноваційний розвиток підприємства [1] – це процес спрямованої закономірної зміни стану підприємства, що залежить від інноваційного потенціалу цього підприємства та джерелом якого є інновації, що створюють якісно нові можливості для подальшої діяльності підприємства на ринку шляхом реалізації уміння знаходити нові рішення, ідеї та у результаті винаходів. Інновації – це перманентний процес упровадження нововведень (у вигляді нового чи удосконаленого продукту) з метою досягнення підвищення економічної ефективності, зростання ринкової вартості підприємства, збільшення доходів власників, тобто досягнення стратегічної мети підприємства.