Механізми управління системою прийняття рішень для забезпечення якості діяльності закладів вищої освіти - Прігунов , О. В. (Інформація та соціум, 2022)
Одним із пріоритетних напрямків розвитку національної освіти став особистісно орієнтований навчальний процес, у центрі якого перебуває особистість студента, її самобутність, самоцінність навчання (person-centered teaching). Деякі положення щодо реалізації такого підходу встановлені, зокрема, статтею 62 п. 1 абз. 15 вимог Закону України «Про вищу освіту». Стаття закріплює право осіб, які навчаються у вищих навчальних закладах, на вибір навчальних дисциплін у межах відповідної освітньої програми та робочого навчального плану в обсязі, що становить не менше 25 відсотків загальної кількості кредитів ЄКТС, передбачених для певного рівня вищої освіти.