Формування фахових компетентностей в умовах модернізації бібліотек - Грінберг , Л.Ф. (Інформація та соціум, 2022)
Реалізація потенціалу методик та технологій підготовки кадрів інформаційно-бібліотечного профілю впливає на досягнення такого результату навчання, як компетентність. Продуктивне навчання забезпечує засвоєння знань та умінь, володіючи якими випускник знаходить підґрунтя для свого подальшого життя й означає необхідні, дієві, міцні, постійно актуальні, вмотивовані й сформовані на належному рівні. В умовах інформатизації суспільства, широкого впровадження і використання комп’ютерних технологій у різних сферах діяльності людини соціальним замовленням вищій школі є підготовка фахівців за спеціальністю «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа».