Перспективи дуальної форми навчання для майбутніх фахівців соціономічної сфери - Панькевич , О. О. (Інформація та соціум, 2022)
Для світової наукової спільноти тема дуальної освіти не нова. Так, у Німеччині навчальні заклади готують майбутніх фахівців разом із підприємствами ще з 1969 року. Поступово досвід дуальної освіти перейняли в Канаді, Австрії, Швейцарії та інших країнах. Натомість в Україні експеримент із запровадження дуальної освіти розпочався офіційно лише в 2015 році. У пілотному проекі взяли участь декілька закладів вищої освіти першого рівня акредитації. Сьогодні за офіційними даними вже третина закладів (переважно технічного напряму), що підпорядковані МОН, частково використовують дуальну форму навчання. Однак, для успішного розвитку дуальної освіти в Україні відкритим залишається питання щодо переваг та доцільності використання означеної форми навчання на гуманітарних спеціальностях, зокрема в процесі підготовки фахівців соціономічної сфери за освітніми чи науковими програмами на перший (бакалаврський) та другий (магістерський) рівні вищої освіти.