Джерелознавче групування управлінських та інших видів документів Другої світової війни - Ковальська , Л. А. (Інформація та соціум, 2022)
Процес класифікації управлінської документації ускладнюється широкими зв’язками таких документних комплексів. Управлінською називають систему документації, яка забезпечує реалізацію управлінської функції окремої установи. А цілями класифікації подібних документів є: для документознавців – удосконалення оперативності у діяльності й комунікації апарату управління, для архівознавців – систематизація документних масивів під час підготовки для зберігання, пошукової діяльності й видачі за запитом користувачів, для джерелознавців – аналіз інформаційної цінності, виявлення ієрархічних зв’язків у структурі владних повноважень.