Особливості керування підготовкою випускних робіт студентів вишів спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» в умовах сьогодення - Шкіцька , І. Ю. (Інформація та соціум, 2022)
Виконання випускних кваліфікаційних робіт є важливою складовою в підготовці майбутнього спеціаліста. Такий вид діяльності дає змогу поглибити фахові знання студентів, удосконалити їхні навички аналізу, добору та систематизації інформації, продукування текстів, зокрема професійного спрямування, відповідно до вимог наукового стилю, підвищити грамотність тощо. Проте у стінах українських вишів доволі часто виникають проблемні ситуації, пов’язані з написанням і захистом випускних кваліфікаційних робіт, і пересічний студент-випускник нерідко виражає негативне ставлення до самого процесу продукування наукових текстів. З огляду на це дослідження, присвячені виявленню труднощів у написанні випускних робіт та пошукам шляхів їх подолання, є актуальними і зумовленими потребами сучасної української вищої освіти. Метою нашої розвідки є виокремлення важливих етапів у підготовці випускної роботи, окреслення проблем, які виникають на кожному з етапів, та формулювання способів і методів їх вирішення.