Використання інформаційних технологій у навчанні в період COVID-19-карантину в Тернопільському національному економічному університеті - Недошитко , І. Р. (Інформація та соціум, 2021)
На сучасному етапі розвитку суспільства інформаційно-комунікаційні технології стали невід’ємною частиною життя людини. Інформатизація освіти в Україні є одним із пріоритетних напрямів її реформування [1]. Однією із найголовніших складових інформатизації закладів освіти є інформатизація освітнього процесу – створення, впровадження та розвиток комп’ютерно освітнього середовища на основі інформаційних систем, мереж, ресурсів і технологій. Головною її метою є підготовка особистості до повноцінного життя і діяльності в умовах інформаційного суспільства, комплексна перебудова педагогічного процесу, підвищення його якості та ефективності.