Нові підходи до підготовки фахівців з інформаційної, бібліотечної та архівної справи - Шкіцька , І. Ю. (Інформація та соціум, 2021)
До найважливіших завдань майбутнього фахівця інформаційної сфери можна зарахувати уміння орієнтуватися у великих інформаційних масивах, швидко визначати інформацію, релевантну запитам, перевіряти надійність джерела інформації та адекватно оцінювати її якісні характеристики. Отже, важливими залишаються навички аналізу, синтезу та згортання інформації, які розвиваються під час вивчення таких освітніх компонент, як «Аналітико-синтетична переробка інформації», «Інформаційна-аналітична діяльність», «Інформаційна аналітика» тощо. В умовах сьогодення важливо стимулювати логічне та критичне мислення студентів, особливо використовуючи метод коучингу і кейс-метод.