Університет як драйвер розвитку цифрових компетентностей громад у період воєнних викликів - Кудлай, В’ячеслав (Інформація та соціум, 2025)
Висвітлюється роль університету як громадсько‑орієнтованого центру, що забезпечує розвиток цифрових компетентностей у громадах, розпорошених внаслідок воєнних дій. На прикладі діяльності Маріупольського державного університету проаналізовано освітні ініціативи, цифрові хаби та партнерські проєкти, спрямовані на підвищення інформаційної грамотності внутрішньо переміщених осіб. Визначено практики дистанційного навчання, кібергігієни та використання національних платформ цифрової освіти, що сприяють соціально‑економічній інтеграції та стійкості громад у воєнний час.