Проєктна взаємодія бібліотек, архівів і музеїв у цифровому середовищі: світові тенденції та український досвід - Передерій, Ірина; Гула, Руслан (Інформація та соціум, 2025)
Висвітлено роль бібліотек, архівів і музеїв (LAM) у збереженні та ефективному використанні культурної спадщини України в умовах цифрової трансформації та війни. Проаналізовано провідні міжнародні практики проєктної взаємодії LAM-інституцій (Europeana, DPLA, GLAM-Wiki тощо) та українські ініціативи, спрямовані на цифрову консолідацію, архівування воєнного досвіду, культурну дипломатію й інноваційне осмислення історії. Обґрунтовано потребу щодо створення єдиної цифрової платформи культурної спадщини та окреслено перспективні напрями розвитку міжінституційної співпраці у сфері гуманітарної безпеки.