Методика оцінки популярності книг у бібліотечних фондах - Наливайко, Орест (Інформація та соціум, 2025)
Розглянуто підходи до розробки методики оцінювання популярності книг у бібліотечних фондах з урахуванням сучасних викликів та цифрової трансформації. Запропоновано використання кількісних показників з автоматизованих бібліотечних систем у поєднанні з користувацьким досвідом. Такий підхід дає змогу об’єктивно визначати попит на видання, оптимізувати процес комплектування фонду та формувати стратегії його розвитку відповідно до актуальних інформаційних потреб користувачів.