Збереження та охорона архівної спадщини: сучасні виклики та перспективи - Яворська, Тетяна; П’ясецька, Дарина (Інформація та соціум, 2025)
Розглядається проблема збереження архівної спадщини України. Наголошується на особливій важливості та актуальності цього питання в умовах сучасних викликів, зокрема війни, руйнування культурних об’єктів. Висвітлено архівні стандарти збереження документальної спадщини України. Проаналізовано ключові ініціативи держави у 2022–2025 роках, заходи зі збереження культурної спадщини в умовах війни.