Єврейські метричні книги Вінниці XIX–XX століть як джерело для генеалогічних досліджень - Артеменкова, Олена (Інформація та соціум, 2025)
Розглянуто джерельну базу для дослідження історії єврейських родин Поділля, зокрема м. Вінниці. Проаналізовано склад метричних книг, доступних у Державному архіві Вінницької області та в цифрових міжнародних ресурсах. Виокремлено найбільш вживані бази даних, окреслено їх функціонал та недоліки для користувачів, зацікавлених у створенні єврейських родоводів.