Українська ідентичність у контексті національної ідеї - Кущ , О. П. (Інформація та соціум, 2024)
Досліджено питання розгляду сучасного потрактування національної ідеї, української ідентичності, підґрунтя її формування й розвитку, різноаспектність прояву. Розглянуто мовне питання в контексті української ідентичності; проведено детальний лінгвістичний аналіз взаємозв’язку мислення й мовлення на прикладах порівняльного семантичного аналізу однозначних взаємозамінних слів української й російської мов. Презентовано трансформацію ментальності обох народів у духовній площині через порівняльний аналіз молитви-гімну за Україну й гімну рф.