Актуальні питання академічної доброчесності здобувачів вищої освіти - Шкіцька , І. Ю. (Інформація та соціум, 2024)
У тезах висвітлено причини академічної нечесності здобувачів вищої освіти, виокремлено види академічних шахрайств і окреслено способи запобігання їх виникненню. До основних видів академічної нечесності студентів ЗВО віднесено шахрайства, пов’язані з написанням наукових робіт, систематичне невідвідування аудиторних занять, несамостійне або неналежне виконання навчальних завдань, неморальна поведінка під час контролю знань, демонстрування неповаги до знань, своєї та чужої інтелектуальної власності, академічної спільноти та закладу освіти.