Проблематика діяльності інформаційно-аналітичних центрів в Україні в умовах воєнної агресії - Палій , С. В. (Інформація та соціум, 2023)
Важливою умовою стабільної життєдіяльності суспільства за будь-яких обставин є усунення інформаційних ризиків у системі інформаційно-комунікаційного забезпечення державно-управлінської діяльності. Особливої актуальності цей аспект діяльності інформаційно-аналітичного центру набуває в безпрецедентній кризовій ситуації в країні, що триває з 24 лютого 2022 р. через початок відкритого воєнного нападу рф на Україну. Особливості діяльності управлінських структур в умовах відкритої воєнної агресії рф зумовлені наявністю багатьох факторів, що впливають на ефективність діяльності організацій, вимагають для прийняття результативних управлінських рішень: наявності великої кількості оперативної і достовірної інформації; регулярного проведення аналізу ретроспективи, чинного стану та можливих ситуацій; вибору варіанта управлінського рішення; організації виконання рішення та контролю як безпосередньо результатів, так і процесу його виконання.