Блокчейн-технології і безпека цифрового документообігу - Ковальська , Л. А.; Котов , К. Р. (Інформація та соціум, 2023)
Сучасне інформаційне суспільство все більше прагне до електронного документообігу, що ставлять питання їх безпеки у пріоритеті. Світ переживає стрімкий розвиток інформаційних і комунікаційних технологій, впровадження нових ідей, перехід до нових можливостей та засобів зв’язку. Надання якісних послуг та покращення обслуговування запитів і потреб громадян, передбачає відмову від застарілих методів обробки інформації, щоб відповідати сучасним вимогам. Запровадження електронного документообігу є однією з таких істотних змін. Перехід на електронний документообіг значно скорочує часові витрати на виконання дій, не пов’язаних з обслуговуванням громадян: автоматична реєстрація документів, слідкування за їх переміщенням, контролювання виконання документів тощо.