Сучасні медіаосвітні комікси - Яворська , Т. М.; Ханжина , К. В. (Інформація та соціум, 2023)
Людство здавна намагалося поєднати зображення та текст, починаючи від стародавніх малюнків з підписами і закінчуючи сучасними карикатурами і коміксами. Комікс (англ. comics, множина від comic – комедійний, комічний, смішний) – графічно-оповідний жанр, у якому поєднано малярство (карикатуру, послідовність малюнків) і літературу (короткі тексти у вигляді «мовної бульки» чи «хмарки»); серія зображень із короткими текстами, що становлять історію; книжка з такими малюнками. Інша назва – мальована історія.