Національні архівні інформаційні ресурси (НАІР): проблеми, виклики та перспективи - Тімофєєва , К. О. (Інформація та соціум, 2023)
Сьогодні, в умовах прискореного розвитку цифрових технологій, постає актуальним питання про розширений доступ до інформації, важливого значення набувають інформаційні ресурси. Особливо науковий інтерес становлять саме архівні інформаційні ресурси, адже використання архівних інформаційних ресурсів Національного архівного фонду невіддільно пов’язане зі збереженням національної архівної спадщини України.