Трансформація системи публічних бібліотек Вінниччини в умовах децентралізації: теоретико-методологічні засади дослідження - Побережна , Т. І. (Інформація та соціум, 2023)
Тема трансформації системи публічних бібліотек Вінниччини в умовах децентралізації, визначення їх ролі в розвитку регіону, вивчення тенденцій та трендів діяльності як соціально-культурних центрів є надзвичайно актуальною з огляду на обмеженість та фрагментраність публікацій з означеної тематики. Варто наголосити, що питання функціонування публічних бібліотек в Україні є предметом активного наукового інтересу з боку українських знаних бібліотекознавців та авторитетних практиків.