Бібліографічний опис: поняття, структура та методи підготовки - Кудлай , В. О.; Андибор , А. А. (Інформація та соціум, 2023)
Протягом усього періоду розвитку науки і культури інформація та знання зберігаються і фіксуються в документах. Кількість документів постійно збільшується. Бібліографічний опис є невід’ємною частиною інформаційної сфери і виконує важливу роль в організації, пошуку та доступі до інформаційних ресурсів. Бібліографічні описи є основою для створення бібліотечних каталогів, бібліографічних покажчиків та автоматизованих баз даних документів, які надають усі види інформації про документ. Найважливішим питанням кінця 20-го – початку 21-го століття було розроблення єдиного міжнародного стандарту бібліографічного опису та приведення національних стандартів у відповідність до міжнародного [3, с. 4].