Оцифрування документної спадщини архівів і бібліотек під час війни - Грінберг , Л. Ф. (Інформація та соціум, 2023)
Збройні конфлікти у світі у кожен історичний період позначаються на усіх сферах життя суспільства. Як соціально-комунікаційні інституції, бібліотеки й архіви України прийняли виклики, породжені війною. Для подолання проблем і загроз були визначені пріоритетні напрями діяльності цих установ та шляхи їх адаптування до реалій воєнного часу. У цей важкий для України період діяльність архівів і бібліотек являє собою комплекс заходів, спрямованих на розвиток інформаційної взаємодії на загальнодержавному та регіональному рівнях, забезпечуючи інформаційно-комунікаційний супровід суспільно значущих процесів і подій, що відбуваються.