Методика оцінювання ефективності системи інформаційної безпеки Міністерства оборони України - Перегуда , С. П. (Інформація та соціум, 2023)
Суть розробленої методики оцінювання ефективності системи забезпечення інформаційної безпеки (СЗІБ) Міністерства оборони України та Збройних Сил України полягає в обчисленні шляхом розрахунку площ геометричних фігур – багатокутників, які вони утворюють внаслідок побудови секторних діаграм. Кількість багатокутників дорівнює кількості груп у запропонованій системі критеріїв, а кількість вершин у кожному багатокутнику визначається кількістю показників у цій групі. Враховуючи те, що для кожної групи багатокутник має свою кількість вершин, а значить – і площу, для подальшого коректного і достовірного обчислення ефективності СЗІБ у методі передбачено здійснення нормувальних процедур.