Інформація в прийняті маркетингового рішення: роль та значення - Московкіна , І. С. (Інформація та соціум, 2022)
Інформація в системі маркетингового управління підприємства має ключове значення, оскільки будь-яка маркетингова діяльність базується на знанні конкретної ситуації, що склалася на ринку. Більшість маркетингових досліджень і заходів самі по собі є інформаційними. Наприклад, вивчення конкурентного попиту на товари, дослідження ринків збуту, врахування вимог споживачів до характеристик продукту. Виконання цих заходів потребує первинних знань про об’єкт діяльності, а сам процес реалізації породжує нові дані, необхідні для встановлення зворотного зв’язку з об’єктом з метою коригування поточних впливів і розроблення майбутніх маркетингових програм.