Інформаціна складова системи регіонального управління - Макаренко , М. В.; Гуренко , А. В. (Інформація та соціум, 2022)
Основною метою процесу інформатизації органів управління регіону є забезпечення своєчасним надходженням достовірної інформації, оскільки від об’єктивності, оперативності, актуальності даних, що надходять, залежить успіх прийнятого управлінського рішення. Мова йде про вдосконалення всієї системи соціально-економічної інформації, включаючи статистичну, банківську, фінансову, митну й іншу, украй необхідну для аналізу всього спектра економічних і господарських проблем регіону.