Ресурсний потенціал промислового підприємства - Філіпішин , І. В. (Інформація та соціум, 2022)
Детальне дослідження типової схеми організаційно-економічного механізму управління ресурсним потенціалом підприємств дозволило з’ясувати, що при створенні цього механізму не враховані: існування безпосереднього зв’язку між відтворенням ресурсних потенціалів підприємств й промислових вузлів; можливість виявлення схожих цілей процесів управління мінімікро- та метамікроресурсними потенціалами. Доводячи необхідність вдосконалення теоретичної бази вдосконалення існуючої моделі організаційно-економічного механізму управління з усуненням виявлених недоліків, слід відзначити, що, не зважаючи на відсутність взаємопогоджених управлінських рішень різнорівневих економічних суб’єктів, процеси управління ресурсними потенціалами підприємств й промислових вузлів виявляються тісно пов’язаними.