Теоретичні засади дослідження рівня економічної безпеки підприємства - Лаврентьєва , Л. В. (Інформація та соціум, 2022)
Сьогодні розвиток сучасних підприємств доволі тісно пов’язаний з рівнем його економічної безпеки, бо тільки за таких умов існує можливість для ефективного стратегічного планування операційної діяльності, управління й якісного контролю за діяльністю як внутрішньо-, так і зовнішньо-господарською, а також побудови вигідних економічних відносин з іншими суб’єктами господарювання. Тенденція до зниження рівня економічної безпеки вітчизняних підприємств здебільшого обумовлена інерційністю їхньої структури виробництва, значним фізичним зносом обладнання, низькою інноваційною активністю. Тому дедалі більшої актуальності набуває питання необхідності практичного дослідження рівня економічної безпеки.