Фондування документів у цифрову епоху - Бездрабко , В. В. (Інформація та соціум, 2022)
Найзагальнішим поділом сучасного суспільства може бути виокремлення двох великих груп: користувачів новітніми ґаджетами й інформаційними технологіями у соціальному, побутовому, професійному вимірах, котрі поступово відійшли від книжкової культури як основоположної, та байдужих чи непристосованих за різних обставин до технічних принад цивілізації. За останні десятиріччя розрив між тими, хто з’явився на світ до і після 1981 р., став настільки очевидним, що соціологи й демографи заговорили про народження «покоління міленіум» або «покоління Y», представники якого вступили в ХХІ ст. активними прихильниками цифрових технологій.