Підприємства у сфері інформаційних та телекомунікаційних послуг: розвиток та проблеми - Анісімова , О. М. (Інформація та соціум, 2022)
Аналіз розвитку впровадження інформаційних технологій та інновацій в Україні показав, що в 2016 році не спостерігається позитивних тенденцій. Згідно з доповіддю міжнародного аналітичного центру Information Technology and Innovation Foundation (ITIF), серед 56 країн, на які припадає 90 % світової економіки, Україна в 2016 році посіла за цими показниками 52 місце (в Центральній і Східній Європі – останнє) [1]. Але саме сфера ІТ є нині провідною інноваційною галуззю України, що здатна і на цьому напрямі відіграти роль локомотива для всієї країни. У 2016 році одним з найбільш знакових трендів в сфері інноваційного розвитку України стала спроба симбіозу в межах двох найперспективніших сегментів вітчизняної економіки – аграрного й ІТ. Зокрема, членом асоціації AgTech Ukraine, метою якої є розробка, пошук й імплементація високоефективних технологічних рішень в аграрному бізнесі, стала компанія Drone.UA, провідний український інтегратор безпілотних технологій, один з 20 найуспішніших українських інноваційних проектів за версією Forbes.