Особливості ведення діловодства на українських землях у державних структурах ХІХ – початку ХХ ст.: історіографічний аспект питання - Юрченко , В. О. (Інформація та соціум, 2022)
Дослідження стану наукової проблеми особливостей ведення діловодства на українських землях у державних структурах ХІХ – початку ХХ ст. потребує окремої уваги, оскільки на початку ХІХ ст. було розпочато адміністративне реформування діловодства як важливого процесу документаційного забезпечення діяльності державних органів управління. Вивчення основних засад та особливостей документування та організації роботи з документами у державних структурах у зазначений період дозволить краще зрозуміти потреби удосконалення сучасного діловодства в Україні, що опирається на здобутки у діловодній сфері у період її становлення.