Інтернет-література як феномен ХХІ століття - Чередник , Л. А. (Інформація та соціум, 2022)
Відома українська письменниця Ліна Костенко у романі «Записки українського самашедшего» так писала про наших сучасників: «Ми птиці інформаційного простору» [3, с. 224]. Дійсно, Інтернет настільки глибоко увійшов як у життя суспільства, так і окремої особистості, що уявити існування без нього вже просто неможливо. У зв’язку з цим процеси масової комунікації потрапляють у широке поле досліджень представників різних галузей наук, зокрема таких відомих учених, як М. Маклюена, Е. Тоффлера, Д. Даніельса, Л. Петрова, Г. Почепцова. В. Різуна А. Птушенка, Н. Степанюк, Е. Хухтамо та інших.