Інформаційне обслуговування іноземних студентів в науково-технічній бібліотеці Національного авіаційного університету - Курченко , Т. Є.; Паскал , Ж. В. (Інформація та соціум, 2022)
Навчання іноземних студентів в Україні є одним із напрямів розвитку системи національної освіти, оскільки сприяє підвищенню іміджу української вищої школи на світовому рівні, а також є додатковим джерелом фінансування економіки держави. Україна, будучи активною учасницею Болонського процесу, впевнено входить на ринок міжнародних освітніх послуг, успішно конкуруючи з іншими країнами. Свідченням цього є той факт, що за останні роки зросла кількість іноземних студентів, які навчаються у вузах України. За статистикою на 2014–2015 навчальний рік в Україні навчалося 63 172 іноземних студенти. Одним з провідних державних вищих навчальних закладів України, який має великий досвід підготовки іноземних студентів є Національний авіаційний університет. Він є найбільшим авіаційним вищим навчальним закладом України, що за свою історію підготував десятки тисяч спеціалістів для 160 країн і продовжує їхню підготовку за перспективними спеціальностями. На сьогоднішній день в НАУ здобувають освіту понад 1 000 іноземних громадян з 47 країн світу.