Інформаційне забезпечення функціонування інвестиційних процесів національної економіки - Слободянюк , Н. О. (Інформація та соціум, 2022)
Національна економіка – складна цілісна господарська система, яка являє собою взаємопов’язані сектори, сфери, галузі. В національній економіці у єдиному комплексі поєднані виробництво, реалізація, обмін і споживання матеріальних благ, послуг та духовних цінностей [1]. Інвестиційний процес – це динамічна система, яка перебуває у стані постійних змін під впливом внутрішніх і зовнішніх економічних, політичних, соціальних та інших чинників, його весь час треба досліджувати і передусім задля виявлення характерних ознак, структури, шляхів та чинників активізації.