Інформаційний аспект управління економічною безпекою зовнішньоекономічної діяльності підприємства - Щербіна , О. С. (Інформація та соціум, 2022)
Зовнішньоекономічна безпека підприємств є невід’ємною складовою як міжнародної, так і національної безпеки країни, яка відображає стан найбільш ефективного використання корпоративних ресурсів для запобігання загрозам і забезпечення стабільного функціонування підприємства як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. Загалом, економічну безпеку зовнішньоекономічної діяльності підприємства треба розглядати як особливий стан системи, яке забезпечує захищеність її елементів і зв’язків від деструктивного впливу внутрішніх та зовнішніх чинників держави і країни-реципієнта.